stukken op wielen.

uit 2013 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Drag Star

2016

Drag star is een ruig uitziende racecar. Allerlei onderdelen maken het tot een zeer verassend stuk. Elke kijker heeft meteen het wouw effect. Vele tandwielen, boutjes, moertjes maken het tot een ruige machine. De rijder is een hondje met een helm op.

de badkuip

2016

De badkuip is een stuk vol humor. Twee kraaien die in een bad zitten aangedreven door een motor op de achterkant. De kraaien racen voorbij met duikbril en badmuts op!!! Alles weer gemaakt van keramiek.

T-time

2016

T-time is gemaakt in de vorm van een hele grote waterketel. Bovenin zit de koning fier met een staf in de vorm van een vogelkop. Op de achterkant een vette motor. Verbonden aan een propeller.  Op grote wielen staat het stuk te balanceren. De vintage look maakt hem oud en gebruikt. Achter hem aan rijden zijn onderdanen in bijpassende mokken.

Mok van T-time

2016

bijpassende mokken t-time

Music is my first love

2016

Music is my first love, is een verbouwde jaren 50 stofzuiger. Hierin zit een kraai die orgel speelt. Op de voorkant een venetiaans masker van porselein met cracks. Het geluid van het orgel word door hoorns bovenop de stofzuiger ten gehoor gegeven. Een echte Harm van der Zeeuw.  Vele bouten, moeren, motor onderdelen, olie leidingen en propeller. Door de wielen krijgt het stuk weer vaart en zoeft hij er zo van door.

Music is my first love

2016

zie vorige

Music is my first love

2016

zie vorige

Nieuwe oren voor van Gogh

2015

2015 is het jaar dat van Gogh 125 jaar geleden is gestorven. Het werk wat ik daarvoor heb gemaakt is een machine met aan de voorkant zijn hoofd. Achter zijn hoofd zit een bakje wat naar beneden gaat en een oor op de lopende band legt. Op deze band liggen nog meer oren, deze lopen naar de achterkant waar ze in een ander bakje vallen.  Het geheel is weer een echte van der Zeeuw. Inclusief motortje,tandwielen enz. alles weer gemaakt van keramiek.

Nautilus

2015

Nautilus is een vis geheel gemaakt in keramiek.Daar waar je denkt dat het ijzer is, blijkt het toch van klei gemaakt te zijn. Nautilus doet denken aan Jule Verne.Een vis met een moterblok ontelbare bouten en moertjes. In de staart zijn verschillende tandwielen verwerkt. het idee is, dat hij zo wegrijdt. gestookt in een gasoven met sterke reductie.  

Trojaan

2014

Boxvorm uitgevoerd in gebrande klei. Het geheel doet denken aan een strijdwagen. De wielen, uitgevoerd in een mangaanklei, zorgen voor de beweging in het werk. Het roer zorgt voor de goede richting. De drie paarden maken de naam. Trojaan. Het stuk is gestookt in een gasoven met sterke reductie.

Women on a Mission

2014

De met staven gemaakte wagen is de basis vorm. Het binnenwerk met alle tandwielen en onderdelen maken het een zeer technisch stuk. De witte porselijnen wielen zorgen voor de vaart. Vrouwen uit een andere cultuur zijn de berijders. Deze vrouwen zijn afhankelijk door het samen werken. Een flinke dosis humor maakt het af.

Who Let The Dog Out

2013

Who Let The Dog Out. Dit hondje scheurt weg in zijn nieuwe raket mobiel!
Wat weer helemaal op ijzer lijkt, is toch echt gemaakt van Klei.   

Who Let The Dog Out

2013

Zie eerdere omschrijving

Who Let The Dog Out

2013

Zie eerdere beschrijving.