Project Bouwjaar 64

uit 2010 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

You Got To Move

2010

Op voeten geplaatste vloeistof pomp. Gezicht in porselein met de bekende cracks. Uit het hoofd een kachelpijp met machineonderdeel on top. Bouten, klinknagels en moeren. All made van klei.  

Playing minds

2010

Boxvorm uitgevoerd in traanplaat Op staven geplaatste gezichten in porselein met cracks. Uit de achterkant van de hoofden herrijzen 2 hangbruggen. De dekken van de hangbruggen zijn opgebouwd in de vorm van een schaakbord motief. Op dit bord staan schaakstukken in porselein en mangaan klei. Een geografie van staven, bouten en klinknagels maakt het tot een spannend spel.  

Innocent And Pure

2010

Boxvorm uitgevoerd in traanplaat Hoofd op staven geplaatst. Gezicht in porselein is in drieën gedeeld en geborgen door moeren met plaatjes Door de gebogen staven waar het gezicht in balanceert straalt het een eenheid uit. De ijzerlook met bouten en klinknagels en verbindingplaatjes maken het stuk puur.

The Iron Bride

2010

Vrouwenbuste met hoofd. Door staven versterkt lijf met machine onderdelen. De borstpartij uitgevoerd in traanplaat met als finishing touch tepel een grote moer, verder in zijn geheel afgezet met ijzeren klinknagels die mee gestookt zijn in de oven. Leidingen van koper lopen over de buste. Aan de achterkant is het hoofd opgesierd met een kroon van verwrongen ijzer. Ook zit er een stoppenkast in de rug die zorgt voor de energie van de vrouw. De stoppen en de bougies zijn origineel net zoals de koperen buis. De rest is helemaal gemaakt van klei en heeft een ijzeren look mee gekregen, versterkt door allerlei bouten en klinknagels ook gemaakt van klei.   Het geheel is een ode aan de vrouw. velen vrouwen die huwde had meestal geen keus in een loopbaan deze was al vastgesteld. De vrouw van nu heeft een keuze en is niet per definitie voorbestemd.