Birds is een verzamelnaam voor nieuw werk. de vogel figuren hebben elk hun verhaal. De pestdoktors, de kardinalen en de mechanische vogels allemaal in een andere setting.

uit 2014 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kraaien

2016

In een handgevormde boxvorm met de look van gebarste aarde. De rand bestaat uit een ijzer uitziende verwrongen buis, met bouten in de boxvorm zitten drie kraaien. Deze kraaien dragen zwarte hoeden. Het stuk kan aan de want hangen of staan.

Olie kannetje

2016

klein olie kannetje met kraai

Picking up the pieces

2014

een oude vleesmolen op wielen, vol met vogels. Het lijkt net of de vogels de brandstof vormen voor de vleesmolen. Uit de voorkant komt door de gaatjes het geperste vlees. De kraaien staan voor het kwaad. Picking up the Pieces staat symbool voor ons allemaal. Iedereen maakt wel eens iets mee wat je snel wilt vergeten. ziekte, scheiding, de dood van geliefden. Hier zit altijd een periode van verdriet of rouw aan vast. Hier moet iedereen door heen en dan kan je weer verder.

Picking up the pieces

2014

zie eerdere beschrijving.

Time Traveller

2014

De basis van dit stuk is een oude stofzuiger uit de jaren '60. Op deze basis zijn allerlei onderdelen geplaatst. De kleppendeksel waar normaal de olie in gaat, zit nu een vogelfiguur. Een cilinder met bougie bovenop en het motorblokje in de midden versterkt het beeld. de propeller en die wielen doen denken dat hij zo weg zoeft.  

Time Traveller

2014

zie eerdere beschrijving

Kraaien

2014

De kraaien zijn uitgevoerd, zoals in de middeleeuwen de doktoren die de pest bestreden eruit zagen. De pestdokter had een groot masker op zijn gezicht. Dit masker was bedoeld als een soort filter. In de punt van dit masker zaten kruiden die er voor moest zorgen dat de dokter de pest niet kreeg.   Beeldjes kunnen hangen en staan.